Završetak radova u hospiciju

02.02.2012.

Prvi hospicij u Hrvatskoj u Rijeci

Autor: Damir Jevtić

U bivšem prostoru riječke Teologije na Belvederu riječka Nadbiskupija rekonstruirala je i uredila prostor za prvi hrvatski hospicij, ustanovu koja će zbrinjavati neizlječive bolesnike u posljednjim danima njihova života. U tijeku su pripreme za tehnički pregled, nakon čega će se urediti prostorije i postaviti medicinska oprema, dok se završetak radova na infrastrukturi planira za proljeće 2012. godine.

hospicij

Ustanova će raspolagati kapacitetom od 15 kreveta u 9 soba, dnevnim boravkom za obitelji pacijenata te prostorijama za pokretne timove djelatnog riječkog Centra za palijativnu skrb. Riječka nadbiskupija u cijelosti je osigurala troškove uređenja i rekonstrukcije, a Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka obvezali su se financirati opremanje prostora maksimalne ukupne vrijednosti od dva milijuna kuna.

Gradilište su obišli riječki gradonačelnik mr. sc. Vojko Obersnel, obnašatelj dužnosti župana, zamjenik župana, prof. dr. sc. Vidoje Vujić i riječki nadbiskup, mons. dr. Ivan Devčić koji su se obratili prigodnim riječima koje možete pogledati u video prilogu:

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 2