Druga generacije studenata Visoke poslovne škole

15.11.2012.

Promovirano desetero studenata Visoke poslovne škole PAR

Svečanom promocijom druge generacije studenata Visoke poslovne škole PAR prvostupnicima ekonomije postali su: Anja Vreg, Domagoj Vranjković, Ivana Kalebić, Igor Marijanović, Hrvoje Štorga, Marko Miljatović, Elma Sulejmani, Suzana Ćiković, Samir Barać te Ana Jelušić.

undefined

"Usudim se reći da smo još uvijek jedni od rijetkih entuzijasta u visokom obrazovanju. Neki od naših studenata su uspješni poduzetnici,  neki će to tek postati, no što znamo je da ćemo za pet ili deset godina i dalje biti ponosni na njih i uvjerena sam da će upravo oni biti ti koji će hrvatsko gospodarstvo odvesti na europski put", kazala je dekanica Visoke poslovne škole PAR Gordana Nikolić.

undefinedSvoje svjedodžbe su, između ostalih, preuzeli i proslavljena hrvatska skijašica Ana Jelušić te uspješni vaterpolist i olimpijac Samir Barać, studenti sportske grupe stručnog studija Poslovno upravljanje. Studijska grupa sportaša pokrenuta je 2008. godine po uzoru na jedinstveni obrazovni koncept u Austriji. Pilot projekt u Republici Hrvatskoj pomogao je i Grad Rijeka, pa su Odjel za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, te Riječki sportski savez, podržali ovaj hvalevrijedni projekt s ciljem da se stečeno austrijsko iskustvo primjeni na edukaciju sportaša regije.

"Uspjesi Ane Jelušić, Samira Baraća i Ivane Kalebić podržali su naša nastojanja da se projekt održi. Prepoznali smo modele edukacije koji imaju za cilj pripremiti sportaše za nastavak poslovne karijere nakon završetka profesionalne sportske karijere i na taj način ih uspješno uvesti u poslovni svijet. Uspjesi Ane Jelušić, Samira Baraća i Ivane Kalebić podržali su naša nastojanja da se projekt održi. Vjerujem kako je našim sportašima time omogućeno lakše zaposlenje ili pokretanje vlastitog poslovanja nakon završetka aktivnog bavljenja sportom", otkrili su nam tajnica Riječkog sportskog saveza Verica Mance te Veljko Karabaić, pročelnik Grada Rijeke za sport i tehničku kulturu.