Strah od nereda

11.08.2017.

UEFA donijela odluku: Rijeka i Olympiakos bez gostujućih navijača!

Autor: Ivan Dorian Molnar

Zbog sigurnosnih razloga i vrlo visokog rizika od mogućih nereda navijača prije, za vrijeme i nakon utakmica četvrtog pretkola, donijeta je odluka da će se obje utakmice odigrati bez prisustvovanja gostujućih navijača na stadionu, stoji u klupskom priopćenju HNK Rijeka.

Zbog sigurnosnih razloga i vrlo visokog rizika od mogućih nereda navijača prije, za vrijeme i nakon utakmica četvrtog pretkola, donijeta je odluka da će se obje utakmice odigrati bez prisustvovanja gostujućih navijača na stadionu, stoji  u klupskom priopćenju HNK Rijeka.

Nogometni klub Rijeka na svojoj je službenoj stranici obavijestio navijače da će se utakmice posljednjeg pretkola Lige prvaka igrati bez gostujućih navijača:

Nogometaši Rijeke u srijedu 16. kolovoza (20.45 sati) gostuju kod Olympiacosa u prvoj utakmici playoffa Lige prvaka.

Zbog sigurnosnih razloga i vrlo visokog rizika od mogućih nereda navijača prije, za vrijeme i nakon utakmica četvrtog pretkola, donijeta je odluka da će se obje utakmice odigrati bez prisustvovanja gostujućih navijača na stadionu.

Potrebno je naglasiti da je strogo zabranjena prodaja ulaznica prve kategorije, kao i ulaznica za gostujući sektor. Isti uvjeti važit će i za Olympiacos prilikom odigravanja uzvratne utakmice na stadionu HNK Rijeka, stoji u priopćenju kluba.

UEFA je donijela ovu odluku na zahtjev klubova zbog straha od navijačkih nereda. Navijači Olympiakosa u dobrim su odnosima s pristalicama beogradske Crvene Zvezde, pa tako gostujući navijači nisu mogli biti na utakmicama trećeg pretkola između Olympiakosa i Partizana.