Vi se nalazite: Moja Rijeka Privreda

Privreda

Izdvojeno

 • Brodari, špediteri i pomorski agenti ključni za riječki prometni pravac

  Osnaživanje riječkoga prometnog pravca bilo je prvom planu današnje proširene sjednice Vijeća strukovne skupine brodara i pomorskih agencija HGK Županijske komore u Rijeci. Brodari, pomorski agenti, špediteri - svi u lancu morali bi djelovati besprijekorno.

  15.03.2017.
 • U Mihačevoj dragi otvoreno reciklažno dvorište za neopasni građevni otpad

  U Mihačevoj dragi, na površini od 10.735 metara kvadratnih, tvrtka GRD do.o.o. ustrojila je Reciklažno dvorište za gospodarenje neopasnim građevnim otpadom, koje je prvo takve vrste i veličine u Hrvatskoj. Nepotreban građevinski otpad ovdje se može prikupiti, reciklirati i ponovo upotrijebiti u građevinskoj, komunalnoj i krajobraznoj djelatnosti.

  07.03.2017.

Ostalo

 • Završeno preuređenje METRO Cash & Carry centra u Rijeku

  METRO investirao više od 4 milijuna kuna u modernizaciju riječkog centra

  pročitaj višeZavršeno je preuređenje veleprodajnog centra u Rijeci u koje je METRO Cash & Carry uložio više od 4 milijuna kuna. Modernizacija riječkog METRO-a temeljila se na rezultatima ankete provedene među vlasnicima hotela, restorana, kafića i malih trgovina u kojom je METRO utvrdio što je profesionalnim kupcima najvažnije pri nabavci proizvoda za poslovanje te što je po njihovom iskustvu ključno za uspješno poslovanje.

  10.03.2017.

 • Rast prihoda

  Brodogradilište "3. maj" na dobrom puta uz punu knjigu narudžbi

  pročitaj višeBrodogradilište "3. maj", koje posluje u sastavu "Uljanik Grupe", ostvarilo je lani ukupni prihod nešto veći od milijardu kuna - gotovo 9 posto više nego godinu dana ranije. U knjizi narudžbi je 11 brodova ukupne vrijednosti 1,8 milijardi kuna. Pogled prema sutrašnjici obećava.

  07.03.2017.

  Tagovi:
 • Odrađen posao za ciparsku tvrtku

  U 3. maju isporučen tanker za prijevoz nafte i kemikalija

  pročitaj višeU Brodogradilištu 3. maj u utorak je ciparskoj tvrtki Highlink Shipping Company isporučen tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija Panagia Thalassini, nosivosti gotovo 50.000 tona.

  01.03.2017.

  Tagovi:
 • Edukativni projekt

  Put samuraja: Besplatna predavanja za poduzetnike 4. ožujka u Gradskoj vijećnici

  pročitaj višeKako izraditi poslovni plan? Kako anti-stres mentalnim treningom ojačati vlastite potencijale smirenog i koncentriranog uma? Kako ideju pretvoriti u uspješan posao? Odgovore na ova i brojna druga pitanja moći će se doznati na još jednom "Putu samuraja", edukativnom projektu za mlade poduzetnike koji se treću godinu zaredom besplatno održava u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke u subotu, 4. ožujka 2017., s početkom u 10 sati.

  27.02.2017.

  Tagovi:
 • Hina

  Radoš i Jakovčić, na poticaj Luke Rijeka, otvorili mogućnost priključenja Rijeke koridoru Baltik-Jadran

  pročitaj višeZastupnici u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić i Jozo Radoš u subotu su na konferenciji za novinare u Rijeci izvijestili da je, njihovom inicijativom, a na poticaj Luke Rijeka, u Europskom parlamentu prihvaćen amandman kojim se Rijeka, odnosno njena luka priključuju postojećem koridoru Baltik-Jadran.

  07.12.2016.

  Tagovi:
 • S gradonačelnikove konferencije za medije

  Iz europskih fondova preko 350 milijuna eura za infrastrukturne projekte

  pročitaj višeGradonačelnik Vojko Obersnel na redovnoj konferenciji za medije govorio je o realizaciji velikih infrastrukturnih projekata koji će biti financirani od strane Europske unije, poput izgradnje novog Centralnog uređaja za pročišćavanje s mrežom 200 km nove kanalizacije te najavio kako će Grad Rijeka aplicirati za domaćinstvo sastanka JASPERS-a, tijela Europske komisije za potporu projektima koji nudi partnerstvo za tehničku pomoć s ciljem uključivanja JASPERS-a u pripremu realizacije Znanstveno-tehnološkog parka na području Mlake.

  02.12.2016.

 • Rekordna godina za Jadroliniju

  Dočekan povijesni 11-milijunti putnik u 2016. godini

  pročitaj višeJadrolinija je danas u luci Rijeka prilikom pristajanja katamarana „Adriana“ na liniji Novalja – Rab - Rijeka pod zapovjedništvom Zorana Stipčića simbolično obilježila 11-milijuntog u 2016. godini.

  02.12.2016.

  Tagovi:
 • Zračna Luka Rijeka pokrenula projekt umrežavanja više letjelišta u jedinstvenu mrežu pod nazivom „Fly Croatia“

  Svečano potpisivanje Ugovora „FLY Croatia“

  pročitaj višeDana 25. studenog 2016. godine s početkom u 11.00 sati održano je svečano potpisivanje Ugovora o pristupanju FLY mreži. ZRAČNA LUKA RIJEKA d.o.o., je kao društvo u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske pokrenula projekt umrežavanja više letjelišta u jedinstvenu mrežu pod nazivom „Fly Croatia".

  28.11.2016.

  Tagovi:
 • RIJEKA

  Kvarnerske stomatološke klinike posjećuje više od 50.000 stranaca na godinu

  pročitaj višeZdravstveni turizam na Kvarneru produljuje pred i posezonu, a vodeće mjesto za sada u tom području imaju kvarnerski stomatolozi, čije usluge, prema procjenama, koristi oko 50.000 stranaca na godinu, najviše Talijana.

  21.11.2016.

  Tagovi:
 • Rijeka, 11. studenoga 2016.

  Mali i srednji poduzetnici pokretačka snaga riječkog gospodarstva

  pročitaj višeGradonačelnik Vojko Obersnel, župan Zlatko Komadina i glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović otvorili su manifestaciju „Poslovni uzleti grada Rijeke i Primorsko-goranske županije“, što se održala u prepunoj Gradskoj vijećnici Grada Rijeke. Uz besplatne poslovne edukacije za poduzetnike, obrtnike i sve zainteresirane za usvajanje poslovnih vještina, održana je i panel diskusija o decentralizaciji i jačanju fiskalnih kapaciteta lokalne i regionalne samouprave.

  14.11.2016.

 • DaNTe 2016.

  Najavljen Dan novih tehnologija DaNTe 2016.

  pročitaj višeOvogodišnji 11. skup Dan novih tehnologija DaNTe održat će se u srijedu 2. studenog s početkom u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, a ulaz je besplatan za svih, najavili su organizatori Skupa.

  27.10.2016.

  Tagovi:
 • Sedma generacija polaznika

  STARTUP Inkubator Rijeka otvara svoja vrata za novu generaciju mladih poduzetnika

  pročitaj višeJavni poziv za ulazak sedme generacije polaznika u STARTUP Inkubator Rijeka, koji pruža podršku u razvoju poslovnih ideja, bit će otvoren u razdoblju od 25. listopada do 22. studenog, a nova generacija započet će s radom početkom prosinca.

  20.10.2016.

  Tagovi:
 • Rijeka, 11. listopada 2016.

  Za razvijanje urbanih područja iz europskih fondova Rijeci odobreno 50 milijuna eura

  pročitaj višeGrad Rijeka među sedam je odabranih gradova u čijem urbanom području će se provoditi ulaganja za razvijanje urbanih područja pomoću 345 milijuna eura iz EU fondova. Odluku o odabiru područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) kojom je gradu Rijeci odobreno 50 milijuna eura, zamjeniku gradonačelnika Miroslavu Matešiću uručio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

  11.10.2016.

 • FOTO

  U 3. maju porinut tanker za prijevoz nafte Santiago l

  pročitaj višeU Brodogradilištu 3. maj danas je u more porinut tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija nosivosti oko 51.000 tona, koji se u tom brodogradilištu gradi za španjolsku tvrku Marflet Marine, a brodu je kumovala i dala ime "Santiago l" predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

  07.10.2016.

  Tagovi:
 • Rijeka, 5.10.2016.

  Urbana aglomeracija Rijeka odabrana za financiranje iz Eu fondova

  pročitaj višeUrbana aglomeracija Rijeka je odabrana na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za izbor područja koja mogu koristiti mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u Republici Hrvatskoj – mehanizam koji je dio nove politike Europske komisije kojom se dodatno jačaju urbana područja u svrhu gospodarskog rasta i povećanja kvalitete života na urbanom području. Urbana aglomeracija Rijeka će tako dijeliti 345 milijuna eura s ostalim urbanim područjima u Hrvatskoj.

  05.10.2016.

  Tagovi: