Vi se nalazite: Moja Rijeka Politika

Politika

Ostalo

 • S kolegija gradonačelnika

  Financiranje političkih stranaka u 2017. godini

  pročitaj višeZa financiranje političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Rijeke za 2017. u gradskoj blagajni osigurano je 917 tisuća kuna. Za svakog člana Gradskog vijeća utvrđuje se mjesečni iznos sredstava od 2.295 kuna, a za svakog člana podzastupljenog spola mjesečna naknada od 229 kuna.

  14.12.2016.

 • Rijeka, 8. studenog 2016.

  Predsjednica RH otvorila privremeni Ured u Rijeci

  pročitaj višePodizanjem predsjedničke zastave ispred zgrade Primorsko-goranske županije, u Rijeci je otvoren privremeni Ured predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, koja je tom prigodom poručila kako joj je iznimno drago da se Rijeka razvija kao primorsko, pomorsko, kulturno, znanstveno i gospodarsko središte, jedno od najvažnijih u Hrvatskoj. Predsjednica je izrazila nadu da će projekt EPK 2020 Rijeci donijeti dodatnu vidljivost u Europi, ali i zamah kulturnog života te nova ulaganja u infrastrukturu i ljude.

  08.11.2016.

 • HINA 16.05.2016.

  Riječki gradski vijećnik Hrvoje Burić napustio HDZ

  pročitaj višeDugogodišnji gradski vijećnik HDZ-a u riječkom Gradskom vijeću Hrvoje Burić napustio je HDZ nakon 26 godina članstva navodeći da je stranka nedovoljno aktivna oporba te da ga nije podržala u pokušajima protivljenja vlasti u Rijeci i gradonačelniku Vojku Obersnelu (SDP).

  17.05.2016.

  Tagovi:
 • Vijećnici kluba HDZ-HSP AS PROTIV

  Gradsko vijeće dalo podršku EDIT-u

  pročitaj višePrema prijedlogu gradonačelnika Vojka Obersnela s aktualnog sata, Gradsko vijeće je na 24. sjednici Gradskog vijeća glasovalo o zaključku kojim se izražava puna podrška izdavačkoj kući EDIT u kontekstu svih djelatnosti kojima osigurava prava autohtonoj talijanskoj nacionalnoj manjini na uporabu talijanskog jezika u informiranju i kulturi.

  29.04.2016.

  Tagovi:
 • U srijedu, 4. studenog u organizaciji Novog lista, u Rijeci će se održati javna izborna tribina ususret parlamentarnim izborima.

  Novi list održava izbornu tribinu „Ri/Generator, Izađi i glasaj 2015“

  pročitaj višePovodom nadolazećih parlamentarnih izbora Novi list 4. studenog u Rijeci organizira izbornu javnu tribinu „Ri/Generator, Izađi i glasaj 2015“, s početkom u 18.30 sati u konferencijskoj zgradi Transadrie.

  03.11.2015.

 • S održane sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke

  Prisegnuli novi članovi Gradskog vijeća

  pročitaj višeUmjesto Bojana Kurelića, koji je zbog promjene prebivališta prestao biti vijećnikom, na početku sjednice davanjem prisege, novim članom Gradskog vijeća iz stranke Akcija mladih - AM, postao je Andre Brišćik, a umjesto Ivana Bogdanića (HDZ) koji je dao ostavku, na mjesto vijećnika došao je Marijan Perica.

  25.09.2015.

  Tagovi:
 • RIJEKA, 21. rujna 2015. (Hina)

  PGS odlučio: Na izbore s IDS-om

  pročitaj višePrimorsko-goranski savez (PGS) odlučio je u petak na sjednici Vijeća te stranke da na parlamentarne izbore izlazi u koaliciji s IDS-om, potvrdio je novinarima nakon sjednice predsjednik stranke Darijo Vasilić.

  21.09.2015.

  Tagovi:
 • RIJEKA, 15. lipnja 2015. (Hina)

  Grabar Kitarović: političari su dužni stvoriti ozračje za dogovor o važnim pitanjima

  pročitaj višeDan svetoga Vida, zaštitnika Rijeke, obilježen je u ponedjeljak svečanom sjednicom riječkoga Gradskog vijeća u nazočnosti predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, koja je još jednom poručila kako Hrvatska ima ljude, znanje i sposobnost ostvariti i najveće zamisli, ali nedostaje zajedništvo.

  16.06.2015.

  Tagovi:
 • RIJEKA

  Pusić: HDZ se koristi metodama pritiska i straha kako bi se dočepao vlasti

  pročitaj višePredsjednica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić ustvrdila je u subotu u Rijeci da se HDZ koristi metodama pritiska i straha jer mu padaju šanse da se, kako je rekla, dočepa vlasti na izborima.

  01.06.2015.

  Tagovi:
 • pitanje decentralizacije i administrativne podjele riješiti do sljedećih lokalnih izbora

  Incijativa za političku platformu o interesima Rijeke i Primorsko-goranske županije

  pročitaj višePredstavnici stranaka Lista za Rijeku, HNS-a i Akcije mladih u utorak su u Rijeci predstavili inicijativu utemeljenja političke platforme, kojoj je cilj, kako su rekli, utvrđenje konsenzusa o interesima Rijeke, Primorsko-goranske županije te "nužnosti hitne decentralizacije".

  27.05.2015.

  Tagovi:
 • 18.04.2015.

  Pedesetak političara u studijskom putovanju u Rijeci

  pročitaj višePedesetak političkih dužnosnika iz zemalja regije, sudionika studijskog putovanja u organizaciji Regionalne akademije za demokraciju (RAD) i Beogradskog fonda za političku izvrsnost, u subotu boravi u Rijeci.

  18.04.2015.

 • Lista za Rijeku u kampanji za samostalnost Katalonije

  Lista za Rijeku u kampanji za samostalnost Katalonije

  pročitaj višeLista za Rijeku se uključila u međunarodnu kampanju 'It's our right!' podrške referendumu za samostalnost Katalonije koji će se održati 9. studenog. U kampanji sudjeluje preko 40 političkih stranaka članica European Free Alliancea, europske političke asocijacije koja okuplja independističke, regionalističke i autonomističke stranke diljem Europe.

  03.11.2014.

 • SKUPŠTINA LISTE ZA RIJEKU

  Danku Švoriniću još jedan mandat Liste za Rijeku

  pročitaj višeDosadašnji predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić izabran je na mandat od još četiri godine na sinoćnjoj Skupštini na kojoj je izabrano i novo predsjedništvo stranke. Švorinić je kao jedini kandidat za predsjednika dobio 63 od 68 glasova dok je pet listića proglašeno nevažećim. U utrci za predsjedništvo stranke izabrani su Tamara Moranjak sa 60 glasova, Livio Defranza i Predrag Miletić s po 56, Henriet Bilandić s 55, Lucio Slama 51, Sandi Basić i Zvonimir Gržeta s po 48 i Filip Jakovac koji je dobio 47 glasova.

  05.03.2014.

  Tagovi:
 • Hrvatska Zora osnovana i u Rijeci

  Hrvatska Zora osnovana i u Rijeci

  pročitaj višeDana 10. listopada 2013. godine, u Rijeci, u dvorani Hrvatske čitaonice na Trsatu, održana je osnivačka skupština političke stranke Hrvatska zora-stranka naroda, za grad Rijeku. Skupu je nazočilo 50-ak članova iste stranke iz grada Rijeke te gosti i predstavnici medija. Skup je svojim dolaskom uveličao i predsjednik HZ, g. Milan Kujundžić, koji je, burno pozdravljen od strane okupljenih, održao pozdravni govor.

  14.10.2013.

  Tagovi:
 • VIDEO

  Konstituirano novo Gradsko vijeće Grada Rijeke

  pročitaj višeOdluku o sazivanju konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća donijela je Vlada RH, a po ovlaštenju Središnjeg državnog ureda za upravu sjednicom je presjedala Vera Pajalić, predstojnica Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji. Konstituirajuća sjednica započela je izborom i izvješćem Mandatne komisije o rezultatima i tijeku lokalnih izbora, kojeg je podnijela predsjednica komisije Sandra Krpan.

  12.06.2013.

 • PGŽ

  Župan Komadina u Rijeci preuzeo dužnost

  pročitaj višeNovoizabrani župan Zlatko Komadina preuzeo je jučer dužnost od obnašatelja dužnosti župana Vidoja Vujića najavivši da će u novom mandatu nastojati maksimalno iskoristiti ovlasti županije za unaprjeđenje školstva i zdravstva, za donošenje novog županijskog prostornog plana te ostvarivati dobre kontakte s ministarstvima.

  04.06.2013.

  Tagovi:
 • Lokalni izbori 2013.

  Komadina ostaje župan Primorsko-goranske županije, Obersnel i Burić u drugom krugu

  pročitaj višeŽupan Primorsko-goranske županije ostat će Zlatko Komadina (SDP-HNS-HSU-IDS-ZS-ARS-SDAH) koji je osvojio 53,93 posto glasova, pokazuju rezultati prvog kruga lokalnih izbora nakon 99,7 posto prebrojanih glasova.

  20.05.2013.

  Tagovi:
 • Predstavljanje kandidata – Lokalni izbori 2013

  Razgovor s kandidatima za gradonačelnika Rijeke 2013

  pročitaj višeUoči izbora, svim kandidatima za gradonačelnika Rijeke uputili smo nekoliko pitanja o programu s kojim izlaze na izbore, o Rijeci uopće, i o nekim drugim temama. Svoje odgovore poslali su Zvonimir Čapko, Vojko Obersnel, Predrag Šustar i Danko Švorinić. Hrvoje Burić i Nikola Ivaniš nisu poslali odgovore. Pristigle odgovore objavljujemo abecednim redoslijedom prezimena kandidata.

  16.05.2013.

  Tagovi: