VIDEO: Premijera dokumentarca "Želja"

14.02.2018.

Filmska pustolovina Riječana koji su pedalinom došli do Jabuke ispunila Art-kino

Autor: Emilija Sekulić

Dokumentarni film "Želja", koji prikazuje putovanje četvero Riječana pedalinom do otoka Jabuke, premijerno je prikazan 12. veljače pred punim gledalištem riječkog Art-kina.

Dokumentarni film

Film prikazuje ostvarenje dugogodišnje želje dvojice sportaša i avanturista Vitomira i Vedrana da posjete najudaljeniji hrvatski otok. Jabuka je nenaseljeni vulkanski otočić udaljen 130 km od obale, površine 0,022 km2. Smješten na pučini, izvan je plovnih ruta i izložen svim vjetrovima, sa strmom obalom neprikladnom za pristajanje.

Redateljica: Petra Mrša
Scenaristi: Vitomir Maričić, Petra Mrša, Tamara Dugandžija
Montažer: Denis Golenja
Obrada i dizajn zvuka: Danijel Žuvela
Snimatelji: Tamara Dugandžija, Petra Mrša, Vitomir Maričić, Vedran Vukić

Na put su krenuli koristeći sredstvo koje im je dostupno - pedalinu. Plan ekspedicije uključivao je svakodnevno pomicanje korak dalje od civilizacije u smjeru prirode uz cjelodnevne tjelesne napore. Pratile su ih snimateljice Tamara i Petra, koje postaju sudionicama same pustolovine. Nalaženje u svima potpuno novim i zahtjevnim okolnostima, na površinu će iznijeti različitost karaktera, motivacija, očekivanja i spremnosti na suradnju.

Film je sufinanciran temeljem Sporazuma Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra o jačanju lokalnih filmskih kapaciteta, a uime Grada Rijeke uspješnoj sportsko-umjetničko-kreativnoj ekipi na filmu je čestitala Helena Semion Tatić.

Više u prilogu.