Vi se nalazite: Moja Rijeka Najave Tribina "Rijeka - može li bolje?"

"Rijeka - može li bolje?"

Vrsta događaja: Tribina

Vrijeme održavanja: 21.03.2017. 18:00

Mjesto održavanja: Filozofski fakultet, Sveučilišna Avenija, Rijeka, Hrvatska

Opis: U organizaciji udruge građana „Riječki val“ održat će se tribina pod nazivom "Rijeka - može li bolje?", koja se tematski nastavlja na tribinu održanu prije četiri godine, a vezanu za pitanje ubrzanja rasta i razvoja Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Tribina će sadržavati tri izlaganja. U prvom će Branimir Kovačević iz Bisnoda prezentirati podatke njihovog sofware-a „Smart Vision“ namijenjenog gradovima, općinama i županijama, te usporediti glavne ekonomske pokazatelje grada Rijeke i PGŽ u razdoblju protekle četiri godine. Također će se ti podatci usporediti s nama najbližim jadranskim gradovima i županijama u istom vremenskom razdoblju.

U drugom predavanju prof. Stjepan Šterc s PMF-a Sveučilišta u Zagrebu iznijet će podatke najnovijeg demografskog istraživanja o depopulaciji u Republici Hrvatskoj, uzrocima i posljedicama takvog trenda, stanju u našem gradu i županiji, te će prikazati neke uspješne primjere rješavanja depopulacije u svijetu.

U trećem dijelu tribine, član Riječkog vala, Boris Popović, osvrnut će se na predložena rješenja prethodne tribine Udruge pod nazivom "Izlazak iz prosječnosti - preko ekonomije znanja do društva znanja", što je od toga realizirano u četiri godine, koje su greške u koracima počinjene i što je potrebno učiniti kako bi se mobilizirali svi raspoloživi resursi s ciljem ostvarenja pune zaposlenosti, visoke dodane vrijednosti, trajne konkurentnosti i međunarodne povezanosti ovoga kraja.

Povezani linkovi: