Vi se nalazite: Moja Rijeka Najave Promocija Promocija publikacije "Što nosim" Amele Frankl

Promocija publikacije "Što nosim" Amele Frankl

Vrsta događaja: Promocija

Vrijeme održavanja: 19.05.2017. 19:00

Mjesto održavanja: Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Dolac, Rijeka, Hrvatska

Opis: U petak, 19. svibnja, u 19 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci održat će se promocija publikacije projekta umjetnice Amele Frankl „Što nosim“, u izdanju MeandarMedia i Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb. Riječ je o svojevrsnom vodiču kojim su dokumentirane sve faze njezinog rad tijekom dvije godine koliko je radila na projektu.

Naime, od 2011. do 2013. Frankl je radila na projektu i povremeno ga predstavljala u prostoru Ekstenzije Muzeja suvremene umjetnosti. Umjetnica je u projektu okupila deset kustosa i kustoskih kolektiva koji su aktivno sudjelovali u statusu naručitelja dajući umjetnici zadatak vezan uz njenu životnu i umjetničku povezanost s Parizom i Francuskom. Frankl je te kompleksne i izazovne zadatke izvršavala nastojeći svoju umjetničku poziciju staviti u drugi plan te tako otvoriti prostor suradničkim i, naposljetku, empatičkim praksama.

Kao rezultat ovog projekta nastala je publikacija „Što nosim“ kojom su dokumentirane sve faze rada na pojedinačnim narudžbama popraćen pogovorom kustosa projekta Tihomira Milovca te refleksivnim razgovorima umjetnice s tri likovne kritičarke i kustosice: Ružicom Šimunović, Olgom Majcen Linn i Sandrom Križić Roban.

Publikaciju će predstaviti sama autorica projekta Amela Frankl, likovna kritičarka Ružica Šimunović i predstavnik suizdavača Meandar Media Branko Čegec.