Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Plaža Ploče - Kantrida

Plaža Ploče - Kantrida

Datum objave: 18.10.2017. 17:47

Zanima me zašto nitko ne održava šetnicu ispod bazena na Kantridi? Naime, već više od mjesec dana nitko nije počistio šetnicu, nije ispraznio kante za smeće , nitko ne održava zelene površine. Na šetnici ima razbijenog staklai porazbacanog smeća. Zašto se okoliš ne uređuje?Zašto se ne iščupa korov? Zašto se pješčanik ne uredi i stavi ljuljačke i ostale sadržaje za djecu te se zatvori ogradom kako bi se djeca mogla nesmetano igrati a roditelji biti na miru? Nadam se da će netko uskoro napraviti nešto po tom pitanju jer po šetnici svakodnevno prolazi puno ljudi. Da se razumijemo, situacija nije ništa bolja po ljeti, ali tada barem isprazne kante za smeće svako toliko.

Odgovori

Broj odgovora: 4

 1. gradska-uprava

  25.10.2017.

  Poštovana,

  u sklopu redovnog održavanja plaža, Grad Rijeka ne održava i plažu Ploče, koja je sada u gospodarskom korištenju, temeljem ugovora o koncesiji sklopljenim sa koncesionarom H d.o.o., Zert 2, Opatija (raniji naziv Hemingway bar d.o.o.).

  Održavanje čistoće šetnice uz more i zelenila uz šetnicu do plaže, što uključuje i igralište pod pijeskom, u nadležnosti je koncesionara, kao i pražnjenje košarica za otpad.

  Briga o zelenilu središnjeg dijela, od restorana „Sorriso“, do zapadnog stubišta, u obvezi je Odjela gradske uprave za komunalni sustav te se košnja trave, orezivanje i plijevljenje zelenila te sadnje novih sadnica, obavljaju u skladu s odobrenim sredstvima te programom i planom za tekuću godinu. Stoga će se obnova biljnog materijala obaviti u studenom, a ostali radovi su u tijeku. Metenje središnjeg dijela također je u obvezi Odjela, kao i pražnjenje košarica, što se, van sezone kupanja, obavlja jednom tjedno.

  Djelatnici Odjela pomeli su staklo od razbijenih rasvjetnih tijela na središnjoj šetnici, a rasvjeta će biti popravljena.

  Zahvaljujemo na Vašoj tužibabi.

  S poštovanjem,
  Gradska uprava

 2. cvita84

  26.10.2017.

  U tom slucaju, zasto se koncesionara ne sankcionira ili mu se oduzme koncesija? Kod predzadnjeg kafica je kanta za smeca oko koje je porazbacano smece, daske koje sluze kao stepenice za ulaz u tzv kafic su porazbijane i pitanje vremena je kada ce se neko dijete nabost na cavle koji strse, stoga smatram da bi Grad svakako treba poduzeti nesto u vezi koncesije. Pretpostavljam da prilaz plazi ( velika nizbrdica) je u nadleznosti Grada pa me zanima zasto se ne pocisti ona silna graja koja gleda prema moru, zakrcana je smecem. Po ljeti uzasno smrdi sto od bacenog smeca sto od kojekakvih crkotina i izmeta.

 3. Zdravax

  26.10.2017.

  Pa zato sto se plaza ocito dala u koncesiju na vise godina a ne sezona ... aaaahahaha

 4. gradska-uprava

  03.11.2017.

  Poštovani,
  Gradsko vijeće Grada Rijeka, na prijedlog Povjerenstva za praćenje izvršavanja Odluke i Ugovora o davanju koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče, donijelo je dvije odluke o oduzimanju koncesije. S obzirom da trenutačno niti jedna odluka o oduzimanju koncesije nije pravomoćna, pa samim tim nije ni raskinut Ugovor o koncesiji za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče u Rijeci, od 13. svibnja 2013. godine, koncesionaru nisu prestala prava i obveze koje ima po Ugovoru o koncesiji.
  U odnosu na dio plaže Ploče koji nije pod koncesijom, obavještavamo Vas da Odjel gradske uprave za komunalni sustav obavlja radove na održavanju i uređenju javnih zelenih površina u vlasništvu Grada, prema raspoloživim sredstvima predviđenih Programom i planom održavanja komunalne infrastrukture. Naime, ta sredstva raspoređuju se na sve uređene javne zelene površina na području Grada Rijeke. Stoga ove godine Grad Rijeka ne raspolaže sa sredstvima kojima bi mogli udovoljiti Vašem zahtjevu, jer je riječ o većem zahvatu, za što trenutačno nema dovoljno novca. No, Vaš ćemo zahtjev proslijediti Mjesnom odboru Kantrida, kako bi razmotrili mogućnost financiranja u okviru Prioriteta za 2018. godinu.
  Ovom prilikom svakako treba naglasiti da su nadležne gradske službe, temeljem Vašeg upita, 31. listopada ove godine, obišle Plažu Ploče i pritom utvrdile da su šetnica ispod bazena Kantrida kao i pomorsko dobro i pripadajuće zelene površine uredne i čiste, a kante za smeće ispražnjene i uredne.
  Međutim, na koncesioniranom dijelu plaže i to na središnjem dijelu plaže ispred ugostiteljskog objekta koji se nalazi neposredno iza spasilačkog tornja, drveni podest koji u služi kao stepenište, odnosno prilaz, djelomično je oštećen i uništen, a kanta za smeće, koja je očito zaostala od obavljanja ugostiteljske djelatnosti, puna smeća, dok je drveni podest koji se od ugostiteljskog objekta proteže prema zapadu, a služi u svrhu postavljanja opreme ugostiteljske terase, djelomično oštećen. Koncesionaru je upućen dopis kojim se poziva na uređenje koncesioniranog dijela plaže, prema Ugovoru o koncesiji.
  Iz svega navedenog vidljivo je da je na plaži Ploče, po pitanju održavanja, stanje uredno na dijelu koji se odnosi na održavanje koje je u nadležnosti Grada Rijeke.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.