Vi se nalazite: Moja Rijeka Dijelovi grada Trsat

Dio grada: “Trsat”

Vijesti

 • Komunalni radovi

  Počinju pripremni radovi na zamjeni kanalizacije i vodovoda na Frankopanskom trgu i u Ulici Petra Zrinskog na Trsatu

  pročitaj višeGradski prometni centar prenosi obavijest tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka da u ponedjeljak, 19. veljače, u 8 sati, počinju pripremni radovi na zamjeni kanalizacije i vodovoda na Frankopanskom trgu i u Ulici Petra Zrinskog na Trsatu u Rijeci.

  16.02.2018.

 • Šesti park za lajavce

  Na Trsatu otvoren novi park za pse

  pročitaj višeNa području Mjesnog odbora Grad Trsat, u istočnom dijelu, u Ulici Kačjak južno od kućnog broja 10, Grad Rijeka uredio je park za pse, šesti po redu takav park na području Rijeke. Riječ je parku površine 700m2 koji je pošljunčan i ograđen mrežastom ogradom s predprostorom te opremljen sa spravama, klupama i parkovnim košaricama. Troškovi uređenja parka za pse iznosili su 96.000,00 kuna.

  23.01.2018.

 • 11 kilometara božićnih lampica

  U subotu početak adventske čarolije na Trsatskoj gradini!

  pročitaj višeOve subote, 9. prosinca, na Trsatskoj gradini i službeno započinje dugo iščekivano prvo izdanje Adventa na Gradini koji donosi niz zanimljivosti, mnoštvo atraktivnih programa te čak 11 kilometara božićnih lampica.

  08.12.2017.

 • Advent na Gradini

  Najveća božićna kuglica i upregnuti zmaj posebnost ovogodišnjeg Adventa na Gradini

  pročitaj višeNajveća božićna kuglica ove zime zasjat će iznad Rijeke, točnije svjetlit će za vrijeme prvog izdanja Adventa na Gradini. Izrađena je od konstrukcije zlatne boje, visine preko pet metara, s čak 10 000 izvora svjetlosti. Svi posjetitelji ovogodišnjeg Adventa na Gradini će upravo prolazeći kroz ovu jedinstvenu božićnu kuglicu, ući u božićnu priču Trsatske gradine.

  06.12.2017.

 • Na riječkom Adventu na Gradini prve jaslice u pokretu uz zvučnu kulisu

  Jedinstvene božićne jaslice na Trsatskoj gradini

  pročitaj višeMeđu zidine srednjovjekovnog frankopanskog kaštela, smjestile su se jedne sasvim neobične jaslice koje će ovih blagdana krasiti Mir junaka na Trsatskoj gradini. Prostrte na pet metara kvadratnih i sačinjene od preko tristo elemenata, živopisno uprizoruju rođenje Isusa Krista.

  30.11.2017.

 • Zatvaranje prometa dijelom Ulice Vrlije

  Od 1. rujna na Trsatu nova regulacija prometa zbog nastavka HEP-ovih radova

  pročitaj višeOd 1. do 23. rujna na dijelu Trsata važit će nova prometna regulacija zbog nastavka HEP-ovih radova. Dio Ulice Vrlije, od Strmice do Ulice Slave Raškaj, bit će zatvoren za promet, a promet naseljem bit će omogućen obilaznim putem - Ulicom Rose Leard. Alternativni pravci kretanja propisno će biti označeni prometnim znakovima, javlja Rijeka promet.

  31.08.2017.

 • Za promet će se koristiti alternativni pravci

  Od 2. kolovoza kreću radovi na zamjeni dijela 35 kilovoltnog voda na području Trsata

  pročitaj višeU srijedu, 2. kolovoza 2017. godine započet će radovi na zamjeni dijela 35 kV (kilovoltnog) voda TS 110/35 kV „RIJEKA“ – TS 35/10 kV „MAVRINCI“ na području MO Grad Trsat, u Ulici Vrlije.

  31.07.2017.

 • Tijekom izvođenja radova navedene ulice biti će zatvorene za sav promet

  Od srijede, 26. srpnja sanacija kolnika u ulicama šetalište Joakima Rakovca i Slavka Krautzeka

  pročitaj višeGradski prometni centar obavještava javnost da će se u srijedu, 26. srpnja 2017. godine izvoditi radovi na mjestimičnoj sanaciji kolnika u ulicama Šetalište Joakima Rakovca (u cijeloj dužini ulice) i Slavka Krautzeka između kućnih brojeva 1 i 19 (na području mjesnih odbora Bulevard i Grad Trsat). Radovima će se pristupiti u sklopu redovitog održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Rijeke, a ugovorni izvođač radova je tvrtka Ceste-Rijeka, d.o.o., Kukuljanovo.

  24.07.2017.

 • Trsat

  Procesijom i svečanom misom obilježena 650. obljetnica dolaska slike Majke Milosti na Trsat

  pročitaj višeU Trsatskom svetištu proslavljena je 650. obljetnica dolaska slike Majke Milosti na Trsat. Svečanu misu predvodio je kardinal Josip Bozanić, kao izaslanik pape Franje.

  03.07.2017.

Zabava

 • Ljeto na Gradini

  Plesni performans skupine Ri dance na Trsatskoj gradini

  pročitaj višeNa tradicionalnoj manifestaciji Gradina dance art koja se održava u sklopu Ljeta na Gradini, u subotu, 29. srpnja bit će prikazan plesni performans Plesne udruge Ri dance pod nazivom Nebo u izvedbi 25 izvođača.

  27.07.2017.

 • Ljeto na Gradini

  Light transformation Gradina

  pročitaj višeNakon odlično posjećenih dosadašnjih manifestacija 12. Ljeta na Gradini očekuje nas i treća ovogodišnja tematska manifestacija - Light transformation Gradina koja različitim svjetlosnim prikazima oplemenjuje jedinstveni prostor Trsatske Gradine.

  25.07.2017.

 • V I D E O

  Zagrebačka Adastra nastupila na Trsatskoj gradini

  pročitaj višeU četvrtak, 20. srpnja, na Trsatskoj gradini u sklopu manifestacije Ljeto na gradini, održao se koncert popularnog rock benda Adastra. Hitovi ovog zagrebačkog benda oduševljavaju mnoge i proteklih nekoliko godina stoje pri vrhu top ljestvica.

  24.07.2017.

 • V I D E O

  Održano četvrto izdanje modne manifestacije City 45 20

  pročitaj višeU sklopu manifestacije Ljeto na Gradini, brojni modni domaći modni brendovi predstavili su svoje kolekcije na modnoj reviji City 45 20, održanoj 15. srpnja, u Trsatskoj gradini.

  17.07.2017.

 • 8. srpnja s početkom u 22.15 sati

  12. Ljeto na Gradini: Otvorenje ove subote uz program "3000 svijeća na Gradini"

  pročitaj višeTradicionalnim programom "3000 svijeća na Gradini" ove će subote, 8. srpnja, s početkom u 22.15 sati, biti otvorena kulturno-zabavna manifestacija 12. Ljeto na Gradini. Ulaz je slobodan.

  04.07.2017.

Kultura

 • V I D E O

  Održana 25. jubilarna likovna izložba na otvorenom “Pul Kaštela”

  pročitaj višeU nedjelju, 2. srpnja, ispred zgrade Gradske glazbe Trsat, održalo se svečano otvorenje izložbe likovnih radova na otvorenom “Pul kaštela” u organizaciji Kluba prijatelja Grada Trsata i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Turističke zajednice Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Nastupili su Gradska glazba Trsat, Riječke mažoretkinje i dječji zborovi Mali Riječani i Morčić.

  04.07.2017.

Mjesni odbori

 • Dani sv. Vida

  Za najdražu Rijeku – održane sportske igre mjesnih odbora

  pročitaj višeU subotu, 3. lipnja, završeni su 13. sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke u kojima je braneći boje svog mjesnog odbora, u sklopu proslave zaštitnika grada Rijeke – svetog Vida, svoje vještine u boćanju, potezanju konopa, briškuli i trešeti odmjerilo 250 natjecatelja.

  06.06.2017.

 • Mjesni odbor Grad Trsat

  Nova adresa mjesnog odbora Grad Trsat

  pročitaj višeMjesni odbor Grad Trsat preselio je svoje prostorije na novu adresu, Trg Viktora Bubnja 1, (istočna strana objekta Dvorane mladosti - ex prostor Planimor). Od 2. siječnja 2017. godine tajništvo mjesnog odbora djelovat će na novoj adresi sa novim telefonskim brojem 209-937.

  29.12.2016.

 • MO Grad Trsat i Vojak

  Datumi postave kontejnera za glomazni otpad u 2017. godini

  pročitaj višeU prilogu članka možete vidjeti datume postave kontejnera za glomazni otpad u 2017. godinu za područja mjesnih odbora Grad Trsat (56 kontejnera) i Vojak (52 kontejnera). Raspored po datumima dostavilo je KD ''Čistoća'' d.o.o.

  22.12.2016.