Vi se nalazite: Moja Rijeka Dijelovi grada Centar

Dio grada: “Centar”

Vijesti

 • Bolji uvjeti za prodavače i kupce

  Započelo postavljanje nove opreme na riječku tržnicu

  pročitaj višeZamjenom starih kiosaka novim metalnima, započela je zamjena opreme na centralnoj riječkoj tržnici. Novu opremu nabavlja i postavlja Rijeka plus, tvrtka u stopostotnom vlasništvu Grada Rijeke, koja od sredine srpnja upravlja riječkim tržnicama. Investiranjem u novu opremu i uređaje, žele se stvorit bolji uvjeti za prodavače i kupce.

  19.01.2018.

 • RIJEKA

  Dan policije na Korzu

  pročitaj višeU petak, 29. rujna, na Dan policije i blagdan sv. Mihovila, njenoga zaštitnika, policija je na riječkome Korzu predstavila građanima dio svoje opreme i tehnike. Građani su imali priliku družeći se s policijom upoznati se s njihovim svakodnevnim poslovima i aktivnostima, a pridružili su im se i učenici nižih razreda Osnovnih škola Nikole Tesle, „Centar“, „Dolac“ i „Brajda“, koji su na Korzo stigli u pratnji svojih učitelja. Bila je to prilika za razgledanje službenih policijskih vozila, tzv. presretača, kombi vozila za obavljanje očevida u prometu, policijskog motocikla i „marice“.

  02.10.2017.

 • MO Luka

  Poluukopani spremnici na Riva Boduli 1

  pročitaj višeOd četvrtka 13. srpnja 2017. godine Grad Rijeka i KD Čistoća su građanima omogućili uporabu nova 4 poluukopana spremnika na području MO Luka u Rijeci, preko puta adrese Riva Boduli 1.

  18.07.2017.

 • FOTOGALERIJA

  Foto đir: Šetnja vojnim tunelom kod katedrale sv. Vida

  pročitaj višeNova zanimljivost na turističkoj mapi grada, obnovljeni vojni tunel dužine 330 metara, koji je od 1939. do 1942. godine gradila talijanska vojska, danas je otvoren za javnost. Proteže se od katedrale svetog Vida do ulice Dolac, širok je oko 4 i visok oko 2,5 metra, a mjestimično se spušta na dubinu od 10 metara. Građen je za potrebe zaštite civilnog stanovništva od zračnih bombardiranja, zbog čega je kao sklonište korišten i tijekom Domovinskog rata.

  05.05.2017.

Mjesni odbori

 • MO Luka

  Održan koncert Mirjane Bobuš u Circolu

  pročitaj višeU posljednjoj godini mandata, Vijeće MO Luka odlučilo je suradnicima, prijateljima i sugrađanima, uoči ovogodišnjih blagdana pokloniti koncert Mirjane Bobuš.

  19.12.2017.

 • MO Luka

  Djed Mraz darivao najmlađe u MO Luka

  pročitaj višeVijeće MO Luka je i ove godine, za djecu predškolskog uzrasta sa svoga područja, organiziralo doček Djeda Mraza. Dočekali smo ga u nedjelju 17. prosinca u prostorijama mjesnog odbora.

  19.12.2017.

 • MO Centar-Sušak

  Djed Božićnjak stigao u MO Centar-Sušak

  pročitaj višeU utorak 12. prosinca u popodnevnim satima, Djed Božićnjak je stigao u Mjesni odbor Centar-Sušak i razveselio naše najmlađe građane.

  14.12.2017.

 • MO Luka

  Obavijest o deratizaciji na području MO Luka

  pročitaj višePrema obavijesti Dezinsekcije d.d., u razdoblju od 11. do 14. rujna odvijat će se temeljita dezinsekcija i deratizacija na području MO Luka. Građani će biti obaviješteni pismenim obavijestima na oglasnim pločama i putem Radio Rijeke.

  08.09.2017.

 • Dani sv. Vida

  Za najdražu Rijeku – održane sportske igre mjesnih odbora

  pročitaj višeU subotu, 3. lipnja, završeni su 13. sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke u kojima je braneći boje svog mjesnog odbora, u sklopu proslave zaštitnika grada Rijeke – svetog Vida, svoje vještine u boćanju, potezanju konopa, briškuli i trešeti odmjerilo 250 natjecatelja.

  06.06.2017.

 • MO Luka

  Postava tri nova poluukopana spremnika na lokaciji preko puta adrese Riva boduli 1

  pročitaj višeProšloga tjedna, na području MO Luka u Rijeci, na lokaciji preko puta adrese Riva boduli 1, na pješakom hodniku, započeli su radovi na postavi 4 poluukopana spremnika različitih dimenzija i kapaciteta.

  26.05.2017.

 • Vijeća mjesnih odbora Grada Rijeke organiziraju akciju

  Poziv na akciju “Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor” u 2017.

  pročitaj višeU okviru svojih programa rada za 2017. godinu, Vijeća mjesnih odbora Grada Rijeke organiziraju akciju “Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor”. Zainteresirani građani mogu se prijaviti u sjedištima mjesnih odbora u periodu od 8. do 20. svibnja 2017., odnosno u Direkciju za mjesnu samoupravu i upravu, Trpimirova 2/IV.

  15.05.2017.

 • MO Luka

  Mali komunalni zahvati u kvartu

  pročitaj višePočetkom ove godine obavljeni su radovi na području mjesnog odbora financirani iz sredstava za male komunalne zahvate mjesnih odbora.

  28.03.2017.

 • MO Luka

  Sanacija dijela kolnika Zagrebačke ulice

  pročitaj višeJučer popodne započeli su radovi na sanaciji dijela kolnika Zagrebačke ulice od kućnog broja 16A do spoja s Ulicom Riva Boduli. Radovi se izvode temeljem prijedloga Vijeća MO Luka, u sklopu malih komunalnih zahvata (prioriteta) za 2015. godinu. Realizacija je prenesena u 2016., a izvođenje je u nadležnosti Rijeka prometa d.d.

  22.07.2016.

 • 12. sportske igre mjesnih odbora

  Za najdražu Rijeku - 12. sportske igre mjesnih odbora

  pročitaj višeU nedjelju, 5. lipnja završeni su 12. sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke u kojima je braneći boje svog mjesnog odbora, u sklopu obilježavanja zaštitnika grada Rijeke - svetog Vida, svoje vještine u boćanju, potezanju konopa, brišluli i trešeti te nogometu odmjerilo 350 natjecatelja.

  06.06.2016.

 • MO Luka

  Dani MO Luka – održana zdravstvena akcija

  pročitaj višeU suradnji sa Gradskim društvom crvenog križa Rijeka održana je zdravstvena akcija mjerenja tlaka i razine šećera u krvi za građanstvo. Akcija je trajala od 10 do 12 sati, a organizirana je u sklopu obilježavanja Dana MO Luka. Mjerenju je pristupilo 34 građana.

  02.06.2016.

Zabava

 • V I D E O

  Karin Kuljanić održala koncert na Pavlinskom trgu

  pročitaj višeU četvrtak 27. srpnja na Pavlinskom trgu u sklopu nove ljetne manifestacije „Noć riječkih trgova“ koncertni nastup održala je Karin Kuljanić. Sva sjedeća mjesta na trgu bila su popunjena, a cijeli koncert protekao je u ugodnoj atmosferi.

  28.07.2017.

 • V I D E O

  Održan četvrti Dark "O" Metal Festival

  pročitaj višeU petak i subotu, 14. i 15.07.2017. godine u prostorima bivše tvornice papira Hartera, održao se četvrti po redu Dark "O" Metal Festival. Festival je privukao mnoge obožavatelje koji su mogli uživati u nastupima kvalitetnih domaćih i regionalnih metal bendova uz bogat popratni program.

  18.07.2017.

Sport

 • Rijeka će 22. travnja biti domaćin ove velike utrke

  Tour of Croatia ponovno juri kroz Rijeku

  pročitaj višeTour of Croatia međunarodna je etapna biciklistička utrka koja će u razdoblju od 18. do 23. travnja treću godinu za redom proći trasu dužu od 1.000 km podijeljenu u 6 etapa duž Jadranske obale, Istre i unutrašnjosti Hrvatske.

  03.04.2017.